fbpx

Идеи за интериорен дизайн на малка детска стая за две деца

Идеи за интериорен дизайн на малка детска стая за две деца

Как да планирате детската стая като част от дизайна на апартамент?

Има няколко основни правила за планирането и дизайна на детската стая. Със сигурност във времето те много са се променили, така че ако не сте следили тенденциите в последните няколко години, а разчитате на по-стара информация, тази статия е за вас.

Преди всичко интериорният дизайн на детската стая отдавна не се приема като подчинен на идеята само за почивка и спалня на децата. Всъщност предизвикателството в този случай е така да организирате пространството, че да има достатъчно място децата да играят, да се движат и да се развиват. 

По-лесният и по-добър вариант е да планирате мястото на детската стая, когато проектирате дизайна на апартамента, за да не се налага после да правите сериозни ремонти. За съжаление обаче това се случва по-рядко и обикновено детската стая се прави на по-късен етап.

Важно е да акцентираме още в началото, че детската стая е пространството, което изисква най-чести промени, защото то следва, а понякога и подпомага растежа на децата.

Идеи за детска стая

Можете да намерите много и разнообразни идеи за организирането на пространството в помещенията за най-малките обитатели на дома ви. Независимо дали ще обзавеждате детска стая за момче, за близнаци, за момиче, за повече от две деца, ще срещнете всякакви предложения. Но вероятно най-важното в случая е да се водите от две основни правила: интересите на вашето дете/ деца и минимализъм в обзавеждането и декора. Ако прекалите с обзавеждането на детска стая, не просто ще „откраднете“ от мястото за игра и визуално ще намалите пространството, но и не можете да „актуализирате“ помещението с растежа на наследниците ви, без да се наложи да изхвърлите от мебелите и декора. Вероятно този риск е по-голям при дизайна на детска стая за момиче, тъй като малките дами по-често получават повече мебели, като тоалетки или определен кът за разкрасителни процедури например. 

За да се застраховате от този риск, помислете как можете да акцентирате върху играта като основен фокус, но да използвате пространство по вертикала или да бъде „вградена” във всеки елемент от пространството. В това отношение изборът на мебелите за детската стая и на всичко останало зависи от възрастта и интересите на детето, но би могло да помислите за вътрешна люлка от тавана, детски легла, пресъздаващи любим за детето кът за игра, вградена дъска за рисуване, стена за катерене и какво ли още не.

Вероятно би било удачно да добавим и трето правило, когато създавате дизайна на детската мечта вкъщи – забавлявайте се заедно с вашите наследници, творейки тяхното царство у дома. 

moderna detska staq

Детска стая за две деца – по-сериозното предизвикателство

Планирането и създаването на детска стая за повече от едно дете безспорно е по-голямото предизвикателство от дизайна на детска стая за момиче или само за момче. Но далеч не е най-трудното, ако имате достатъчно пространство и конкретна визия за него. В този случай също ще се водите от любимите игри на вашите наследници. Интериорните дизайнери, както и специалистите по ранно детско развитие, са категорични, че най-добрият подход в този случай е да „държите малките ръце и умове заети“. Това означава вашата идея за детска стая за 2 деца да включва задължително и работна зона за деца. Това ще подпомогне и развитието на децата, ако правилно подберете мебелите и аксесоарите, но също така с минимални преустройства в бъдеще ще се превърне в мястото за писане на домашни и учене. И естествено, когато става дума за детска стая за две деца, мястото за съхранение за всичките техни дрехи, рисунки, творения, играчки трябва да е още по-голямо.

Идеи за малка детска стая за две деца

Всъщност най-голямото предизвикателство е, ако трябва да планирате пространството за малка детска стая за две деца, когато те са от различни полове или са с коренно различни интереси.

В такава ситуация трябва да зонирате пространството за всяко от децата. Можете да разделяте отделните зони по всякакъв начин – с етажерка, с цветове, настилки, различни материали, така че да се обособи например място за игри, място за почивка и т.н.. Но въпреки зонирането трябва да запазите обща концепция за цялото пространство. Тоест крайният резултат не следва да изглежда като сблъсък на две коренно различни концепции на дизайн на детска стая за момиче и съответно за момче. Това, което ги обединява, трябва да е предварително заложено като визия, защото само с мебели и някой аксесоар няма да се постигне хармония на дизайна на детската стая за момче с интериора за момиче. Впрочем, дори и децата да са еднополови, ако интересите са им много различни, отново ще сте изправени пред почти същото предизвикателство на интериорния проект. Последното също можете да постигнете чрез различни подходи – използване на основни цветове и линии за помещението; модулно обзавеждане за детска стая; светлина; аксесоари и др. Нашият съвет е да потърсите всякакви възможности за визуално разширяване на пространството, като светли цветове, минималистичност в обзавеждането, максимално усвояване на естествената светлина и др. 

interior detska staq

Интериорен дизайн и цена за постигането на мечтаната детска стая

Ако имате ясна визия и с малко професионална помощ, можете да постигнете невероятни резултати в създаването на мечтаната стая за две деца, дори и да разполагате с наистина малко пространство и много скромен бюджет. Вероятно вече сте открили, че при планирането на детската стая най-важното не са нито мебелите, нито луксозните аксесоари, а любовта и отразяването на интересите на децата в тяхната стая. 

Ние от IX Design Studio с дългогодишния си опит и щастието да имаме възможността да сбъдваме детските мечти в интериорния дизайн на стаята им можем да ви помогнем да претворите пространството, така че вашите деца с удоволствие да го обитават. Както се казваше в една популярна приказка, когато става въпрос за деца, дори и тиквата може да се превърне в бляскава каляска. 

Можете да ни се доверите за изработката на идеен проект или да ни възложите цялостната реализация на проекта. Това ще ви спести много време, разходи и непланирани проблеми, защото дори и най-скромните ремонтни дейности са свързани с много предварителна работа и опит в тази област. Ще се радваме да ви предложим и специалните отстъпки на подизпълнителите, с които работим. По този начин ще получите качествени продукти и услуги на преференциални цени. И всъщност най-важното – ще се радвате на щастливите усмивки на вашите деца. 

Последни публикации:


Този сайт използва "бисквитки" за по-добра функционалност. Ако желаете, можете да се откажете.