fbpx

Интериорен дизайн с щипка Коледна магия

Интериорен дизайн с щипка Коледна магия

Коледа е празникът, който всички обичат, защото той отдавна се е превърнал в неповторим символ на светлината, чудесата и надеждата за по-добри предстоящи дни. И дори и за онези, които не се фокусират върху религиозната му основа, Коледа продължава да е събирателното име, време и безвремие за всичко красиво и магнетично в нашия живот.

И, за да усетим празника и да го задържим възможно най-дълго, трябва навреме да подготвим дома си. Нека поканим Коледа вкъщи с помощта на следващите няколко идеи, които нашето студио за интериорен дизайн има удоволствието да ви предложи да изпълним заедно.

Да изберем нашата цветова схема за Коледа

Всъщност всичко започва оттук. Макар че в съзнанието на много хора Коледните цветове са червено и зелено, това никак не е задължително. Всъщност при декорирането на дома или всяко друго помещение е препоръчително да следвате цветовата схема, избрана при дизайна на апартамента ви. Така декорацията естествено ще се впише в цялостната концепция и ще допълни едновременно и красотата на вашия дом. Ако сте избрали повече цветове за интериора, вашата Коледна украса не трябва да следва всички, а да се спрете на един основен цвят, който да следвате и при най-малките детайли – от гирляндите, свещите, фигурките, цветята до най – малкия акцент. Естествено аксесоарите в интериорния дизайн, като декоративни възглавници, одеала, покривки, а защо не и специално избрани за Коледа завеси, трябва да са решени в същия основен цвят.

Интериорен дизайн с Коледен мотив

Няколко наистина отлични Коледни цветови схеми

Ако искате да избягате от традиционния декор в червено и зелено или просто искате да опитате нещо ново тази Коледа, то за вас имаме няколко идеи, които ще изглеждат невероятно. Друга “класика” е комбинацията в синьо и златно. Ако във вашето интериорно пространство преобладава синият цвят, но не само, това е много подходяща дукорация, която ще се впише и в най-модерното обзавеждане на апартамент.

Искате простота, чисти форми и елегантност и при Коледната украса? Комбинацията от бяло и зелено е максимално изчистена, но също толкова запомняща се и създаваща Коледно настроение. Тя следва минималистиката в скандинавския интериорен дизайн, който залага на естествения вид и създава неповторим уют.

Класическата комбинация от черно и бяло или т.нар. монохромна, все повече завладява и Коледа. Бяла коледна елха с изискани и елегантни черни панделки, такива гирлянди и различни декоративни хартии в този цвят е изключително естетичен акцент и страхотна подправка към Коледния дух у дома. Ако изберете тези цветове, не забравяйте да добавите и коледни светлини в топъл цвят. Един много предпочитан цвят напоследък е лилавото, който присъства като наистина открояващ се и много енергизиращ фокус. В този случай обаче той трябва да се впише и в общия цветови дизайн на апартамента ви. Чудесно ще се допълва с цветови решения в бяло, черно и като цяло неутрални тъмни цветове.

Винаги можете да заложите на белия снежен декор, който никога няма да излезе от идеите и тенденциите за модерно обзавеждане на апартамент.

Какви са тенденциите за Коледа 2022?

Ако искате да следвате най-актуалните тенденции в Коледната декорация за 2022 г., следващите редове са посветени на тях. Както и за всичко останало, така и при оформянето на декорацията за дома за празници, всяка година водещите дизайнери налагат своята визия за цветове, форми и стил. Те се отразяват в модата, в интериорния дизайн и буквално във всичко, което ни заобикаля.

За 2022 г. се предлага декорация с перлен блясък и акцент. Също така актуалните тенденции за предстоящата Коледа включват предимно не толкова свойствени за празничната декорация цветове – розово, нежно синьо, романтична визия. Ръчно изработените и декорирани подаръци продължават да са особено модерни и през 2022 г. По този начин можете да изразите най-пряко своето отношение към онези, на които ще подарявате. Освен това така ще сте сигурни, че изработените от вас подаръци ще са наистина уникални и няма да има повтарящи се.

Коледни дизайн идеи от IX Design

Вашата празнична маса

Естествено центърът на Коледната вечеря е масата. И тук можете да вложите цялото си старание, за да бъде тя в хармония с останалата декорация и като цвят, и като концепция. Можете да заложите на различни варианти. Например, ако сте избрали скандинавския тип Коледна цветова схема, в този случай също е добре да запазите цветовете и да се придържате към естествена и семпла украса. Живи елхови или борови клонки с лампички или дървени бели елементи са достатъчни.

Не забравяйте да съчетаете подходяща покривка и да изберете аксесоарите за масата така че да се съчетават с останалото. За да е по-лесно, можете да се спрете на неутрални цветове за аксесоарите за сервиране, така че лесно да се декорират и да се вписват в общия интериорен дизайн.

Ако трябва да обобщим написаното дотук, нашето студио за интериорен дизайн ви съветва да се доверите на интуицията си, а не да прилагате буквално идеи, които сте видели на снимка или в нечий друг дом. Защото домът е лично пространство, което трябва да отразява собствениците си и техния вкус. Точно, както и Коледа, която всеки пречупва през собствените си емоции и възгледи.

Последни публикации:


Този сайт използва "бисквитки" за по-добра функционалност. Ако желаете, можете да се откажете.