fbpx

Щори за начинаещи – Всичко, което някога ще трябва да знаете за закупуването на щори за прозорци.

Щори за начинаещи - Всичко, което някога ще трябва да знаете за закупуването на щори за прозорци.
Объркани ли сте от различните продукти и цени?
Щори от текстил или щори от дърво и изкуствено дърво, щори на стойност или стар автомобил, опциите могат да изглеждат безкрайни. Ние можем да Ви помогнем да осмислите Вашите решения за щори. Щорите за прозорци могат да имат различна степен на качество и е важно да се разбере разликата. Също така е важно да се разберат различните ефекти, които щорите за прозорци имат върху осветлението и настроението.
 
Дървени щори и щори от изкуствено дърво.
 
Съществуват най-общо два типа дървени щори. Изцяло по поръчка – такива, които ще паснат на прозорците Ви перфектно – изработват се по размер и може да избирате от множество видове, механизми и позиции за поставяне.
Обикновено това са щори от качествени материали, използвани при производството на щори Premium или щори по поръчка… но икономията идва от по – ниските разходи за частично сглобяване в Китай. Тъй като те са частично предварително конструирани, няма да можете да избирате местоположението на механизма за накланяне или контрола за повдигане и спускане. Обикновено те се предлагат в по – ограничен избор на цветове и се предлагат с контроли за накланяне на кабела вляво и вдигане и долни кабели вдясно.  
3236a2d03fb17ff59f57678a03132aa9
Пазете се от евтините имитации.
Някои големи магазини за отстъпки предлагат щори със стандартен размер за най – често срещаните размери на прозорците. Материалите не само са по – лоши, но и прилягането на щорите рядко изглежда добре в стаята. Тъй като всички прозорци не са с еднакви размери и щорите трябва да паснат на прозорци в определени размери. Ширините на щорите за прозорци на склад трябва да бъдат по – къси, за да могат да се паснат на възможно най – много прозорци, което води до пропуски в светлината на щората, сянката или самага щората. Дължината на щората също трябва да отговаря на няколко различни размера и трябва да бъде съкратена, така че да нямате купчина летви на перваза на прозореца. Щори от алуминии са едни от най – ниските, като цени щори или покрития на пазара. По – ниската цена често означава по – евтини материали, по – ниско качество, по – малко размери, цветове и липса на гаранция.  
cellular shades living room riten sandpiper four inch cell
Персонализираните щори се изграждат от нулата според Вашите размери. Всеки прозорец се измерва за неговата ширина и височина с точност и щората е изградена така, че да пасва на отвора. Персонализираните щори са изработени от най – добрите материали и текстури. Те идват от известни компании като Дървени щори, Хънтър Дъглас, Levelor, Royal Windows, Graber, Prestige и Бали. Изборът на цветове варира от много нюанси на бяло 20+ оцветени дървесни тонове. Изборът на материали са щори „Faux„ PVC “, щори от тъмно дърво, други азиатски щори от твърда дървесина и дори някои композитни продукти. Можете да ги получите чрез много дизайнерски центрове и местни търговци на дребно. Не бива да забравяме и най – нашумялите напоследък щори:
– Ден и нощ – Римски щори Щорите ден и нощ предлагат иновативно решение в случай, че искате сами да избирате кога щората да пропуска максимално много светлина и кога да е изцяло покрита – тук присъства и термина – блек аут щори – щори, които при поставянето им в позиция “нощ” напълно затварят прозореца и не позволяват на никаква слънчева светлина да премине.
 
Римските щори са щори от текстил – на пазара има изключително богат избор от текстури, цветове, материали и др. Интересното на римските щори е тяхното “надипляне” при вдигането им. Получава се много интересен ефект и може да се регулират по височина. Има и множество приложения за тяхното монтиране – директно на прозореза е най – предпочитан вариант. Бонуса при тях е, че понеже са изработени от текстил, могат много лесно да се смъква текстила на щората и да се изпере в пералня или на ръка (тук трябва да се запознаете с начина на поддръжка на платовете), защото както много добре ни е известно – всичко, което е от текстил има способността да събира доста прах.  
d344ff3e06254ddc20f53a0d62abd9ca94262893 kismet house image 1571939633470
Видове щори за прозорци, които трябва да имате предвид
 
Мини щори:
Повечето мини щори се предлагат в няколко ширини на ламелите. Ламелите са изработени от няколко различни габарита (дебелина) от алуминий. Някои от мини щорите използват пластмасови ламели, за да намалят допълнително разходите си. Колкото по – голям е габаритът, толкова по – дебела е ламелата и по -добро е качеството. Мини щорите бяха много популярни в домовете преди около 10 години и все още се използват широко в търговските сгради. Изборът на цветове за мини щори е неограничен.  
cellular shades living room riten sandpiper four inch cell 1
Статия: IXDesign

Последни публикации:


Този сайт използва "бисквитки" за по-добра функционалност. Ако желаете, можете да се откажете.