fbpx

10 идеи, които трябва да имате предвид, когато ремонтирате банята си

От всички проекти за ремонтиране на дома, малцина могат да се похвалят с перфектно изпълнен ремонтирант на баня. Ремонтирането на банята е чудесен начин да добавите истинска стойност към Вашия дом и да покажете креативността си на толкова малко пространство. Банята се смята за доста „лично“ пространство в един дом и е много важно Вие да се чувствате добре в нея, така и ще допуснете Вашите гости до „личното“ Ви пространство.

Има няколко неща, които трябва да имате предвид, преди да предприемете такъв голям проект. Те са:

1. Дръжте под око топката. Важно е да видите проекта за ремонтиране на баня като цялостен проект. Въпреки че има много малки препятствия, които трябва да се преодолеят, важно е проектът да се разглежда като цяло.

2. Нито един проект за реконструкция не може да бъде успешен без реалистичен бюджет. Отделете време за съставяне на честен бюджет и се постарайте да го спазвате.

3. Вземете надежден изпълнител. За повечето хора ремонтирането на банята не е проект „направи си сам“. Важно е да се намери изпълнител, който има опит с ВиК и ремонтиране на бани, както и опитен интериорен дизайнер.

4. Направете подробна проверка на банята си, преди да започнете. Добра идея би било да накарате водопроводчик да провери банята ви за течове и други проблеми, преди да започнете.

5. Сега е вашият шанс да бъдете по – енергийно ефективни. Шансовете са, че ще можете да спестите пари в дългосрочен план, като инсталирате тоалетни с нисък дебит, душ пени за пестене на вода и други енергийно ефективни тела.

6. Останете организирани. Правилната организация е от съществено значение за успешен проект за ремонтиране на баня. Използвайте календар, за да следите важните срокове и останете организирани, докато вървите напред или се доверете на професионален интериорен дизайнер и майстори.

7. Начертайте предложения дизайн на банята. Ако искате по – голяма вана или дори джакузи, задължително я измерете и се уверете, че имате достатъчно място. Има и софтуер, където можете да въведете своя дизайн, включително тела, мебели, подови настилки и др. Препоръката е да се доверите на интериорен дизайнер с богат опит.

8. Мястото за съхранение е на първо място в много модерни бани. Вижте дали можете да успеете да спечелите повече шкаф и място за съхранение, като функционално се разпредели пространството.

9. Не забравяйте да пазарувате за това, от което се нуждаете, за да получите най – добрата цена. Цените на едни и същи тела могат да варират доста в различните магазини. Използвайки интериорен дизайнер той ще Ви предложи отстъпки от множество фирми и доставчици, които ще се отразят благоприятно на Вашият портфейл.

10. Свежият слой боя може да направи огромна разлика при ремонтирането на банята, но много хора не успяват да предприемат тази важна и евтина стъпка.

Предлагам също да излезете и да се забавлявате, като разгледате баните в шоурумите. Те разполагат с най – новите тенденции на пазара и ще Ви спестят много време и усилия, опитвайки се сами да измислите идеи. Това би било голяма помощ при поставянето на осветителни тела и можете да видите например колко важни са шкафовете и съхранението. Основното нещо, което трябва да запомните, е да се забавлявате и да се насладите на проекта и новата си баня!

Статия: IXDesign

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Последни публикации:

error: Десният бутон е забранен!

Този сайт използва "бисквитки" за по-добра функционалност. Ако желаете, можете да се откажете.