fbpx

Home office – как се превърнаха пространствата в дома в удобни места за работа?

Home office - как се превърнаха пространствата в дома в удобни места за работа?
Работата от дома е цел на много хора. Без трафик, без закъснения на рейсове, без офис политика. Но ако ще работите от вкъщи на пълно или непълно работно време, работното Ви място трябва да бъде внимателно планирано, за да стане удобно и функционално. Като направите някои прости промени в съществуваща стая или когато планирате нов дизайн, Вашият избор на мебели може да се слее с Вашата къща, особено когато пространството е ограничено.
 
Ако Вашият офис ще бъде в съществуваща стая, като дневна или трапезария, използването на някои разделители ще позволи стаята да се използва и за двете цели едновременно. Идеята за това са модулните кубчета или преградни декори. Смесете кубчетата, така че някои да са изправени пред офиса, а други – към жилищното пространство. Ако предпочитате нещо по – меко, тогава декора или рафт/шкаф/библиотека е по – добрият избор.  
06b81a306e5a2b5cbbfe05ad3bb81cc6
Когато избирате бюро, потърсете такова, което ще Ви позволи да затворите секции или цялото бюро, без да прибирате нищо. Това ще ви позволи да оставите работата си необезпокоявана и да можете да продължите обратно на следващия ден. Освен това наличието на бюро, което ви позволява да изваждате различни модули, ще осигури повече място за работа, когато пространството е ограничено, и ще осигури достатъчно място за съхранение, когато е необходимо. Ако добавянето на бюро не е възможно и споделяте офиса си в трапезария, можете да използвате масата си за хранене като дневно бюро и да добавите бюфет или малка маса с рафтове за съхранение на документи в края на деня.
 
Един съществен аспект на работната зона е осветлението. Най – добрата светлина за работа е насочена светлина, която може да е под ъгъл, за да осветява Вашата работна зона. Стаята също трябва да има добра естествена светлина или изкуствена околна светлина през деня или вечерта, така че контрастът между яркостта на екрана на компютъра и останалата част от стаята никога да не е твърде голям.  
0340472
Ако вашата работна зона е споделена с друга част от стаята, по – важно от всякога е да бъдете добре организирани. Ако нямате бюро за съхранение на химикалки, хартия, линийки и всякакви други важни предмети, помислете за използването на мебели като шкафове за файлове, които могат да се използват за съхранение на тези предмети. Рафтовете могат да се използват за книги, документи в кутии и списания.
home office designs ccl
Когато търсите бюро, което ще бъде Вашата работна зона на компютъра, направете списък с всички компютърни периферни устройства, които ще използвате. Уверете се, че бюрото е достатъчно широко, за да побере монитор. Мониторът трябва да е на нивото на очите за най -добър комфорт. Ако мислите да затворите компютъра си, уверете се, че има достатъчно въздушен поток, за да предотвратите прегряване. Потърсете бюро, което има нисък рафт за клавиатура с плъзгаща се тава, която може да се издърпа, когато е необходимо ако този тип бюра са по вкуса Ви. Доброто бюро ще включва и рафтове за добавяне на други компоненти като принтери, скенери и безжични рутери. Най – вече се уверете, че избраният от Вас стол ще бъде удобен и регулируем за максимално удобство. Стремете се да похарчите колкото можете повече пари за стол и да спестите от другаде.
 
Наличието на домашен офис, който се вписва в съществуваща стая, е възможно, без да се правят драматични промени. Най – хубавото е, че можете да го направите, без да харчите пари и да се наслаждавате на работата от вкъщи, дори и в години като последните, когато работата от вкъщи вече не е само въпрос на избор!  
Home Office Inspiration 05 1 Kindesign 1280x720 1
Статия: IXDesign

Последни публикации:


Този сайт използва "бисквитки" за по-добра функционалност. Ако желаете, можете да се откажете.